14 Haziran 2010 Pazartesi

LGBT Sohbetler 13: Onur Haftası ve Yürüyüşü

Bu hafta, 1969'da New York'taki Stonewall ayaklanmasının yıldönümü olarak tüm dünyada kutlanan, İstanbul'da da 1993'ten beri Lambdaistanbul tarafından düzenlenen onur haftası ve yürüyüşünü konuştuk. Bu yılki onur haftası etkinlikleri bu Cuma (18 Haziran) günü başlıyor ve 27 Haziran'daki büyük yürüyüşle sona erecek.

Haftaya Çarşamba günü onur haftasından sesleneceğiz! Etkinliklerde görüşmek üzere!

LGBT Sohbetler'i her hafta blog sayfamızdan ya da Facebook, Youtube gibi sitelerden takip edebilirsiniz.

Bu yılki Lambdaistanbul 18. LGBTT Onur Haftası websitesine http://www.prideistanbul.org/ adresinden, ve etkinlik programına da http://www.prideistanbul.org/etkinlik.htm adresinden erişebilirsiniz.

Ayrıca Stonewall ayaklanması hakkında bilgi için aşağıdaki bağlantılara bakabilirsiniz:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Stonewall_ayaklanmalar%C4%B1

Stonewall İsyanı - Martin Duberman

Stonewall İsyanı: Kaldırımların Altında Gökkuşağı Var!

Tarih böyle de yazılır (Kitap - Stonewall İsyanı) - Yıldırım Türker 26-08-2008 Radikal

3 yorum:

  1. bir ayı geçti hala yeni video yok. ne zaman devam edeceksiniz sohbetlere? bir de lezbiyen, biseksüel ve trans arkadaşları da aranıza katıp devam ederseniz daha kapsayıcı olur sohbetler.

    YanıtlaSil
  2. evet, çok özür gerçekten! yener almanya'ya taşındı, o yüzden de sohbetler aksadı. son bir video yapmıştık, onu da teknik zorluklardan bir türlü yükleyemedim. umarım yakında yükleyeceğim, bayat da olsa! :)
    bu arada umarım ağustos başında bir trans erkek arkadaşımla bir sohbet yapacağız. skayp teknolojisiyle yener'le sohbete devam etmek istiyoruz ama kayıt meselesi biraz zor olacak sanırım, ama umarım uğraşacağım bununla da :)

    YanıtlaSil
  3. LBT arkadaşları katma konusu da çok önemli, yalnız iki ya da en fazla üç kişiden fazla olunca sohbet gerçekten zor oluyor, on dakikaya sığmıyor o zaman. o yüzden benim ümidim, başka arkadaşların da çıkıp, evlerinde webcam'le ya da fotoğraf makineleriyle kendi sohbetlerini yapmaları, bunları internete yüklemeleri. umarım çoğalır bu örnekler.
    o zamana dek istanbul'da olanlar lambda'ya gelebilir, sohbete orada katılabilir :)
    http://www.facebook.com/event.php?eid=131590686882250
    http://www.lambdaistanbul.org/s/etkinlik/etkinlik-dizisi-kavramlari-konusuyoruz/

    YanıtlaSil