4 Mayıs 2010 Salı

LGBT Sohbetler 7: LGBT İkonları

Bu haftaki videomuzda LGBT ikonlarını konuştuk, yani LGBTler olarak bizleri etkileyen, bizde iz bırakan, belki örnek aldığımız ünlü isimleri...
Neden ikonlara ihtiyaç duyuyoruz? Hayatımızda nasıl bir karşılıkları var?
Niçin bazı isimler ikon oluyor?

3 yorum:

  1. çok güzel tespitler yapılmış (aşırılık, erkek ikon yoksunluğu (görece) vs.), bakış açım değişti ve "hiç böyle düşünmemiştim" dedim, resmen.
    sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. yorum için çok teşekkürler, karışık. :)

    YanıtlaSil
  3. "Bir avuç insanla ikon olmaz" demişsiniz, ama bence, ikon herkesin kişisel bir kavramıdır, yani benim kendi ikonum var ve onun geniş bir lgbt kitlesi tarafından ikon olarak görülüp görülmemesi beni hiç ilgilendirmiyor doğrusu:)) Zaten geniş kitlenin kabul ettiği ikonlar da çoğu zaman sadece "bu kadın veya adam lgbt-ikon, ben de dinleyeyim onu madem, benim de ikonum olsun" şeklinde bir düşünceyle popülerliğini yayıyor, bence. Niye sırf bu veya diğer kişinin bir veya birkaç kişi tarafından ikon olarak görüldüğüne gelince, bence, ikon olarak seçilen kişi "keşke ben de böyle olabilseydim!" duygularının yönlendiği bir kişidir ki, onun gibi olmak isteği oluyor ve ona tapma gibi bir durum ortaya çıkıyor. Kadınsa onun genelde güzel, çekici, "kadınsı" bir zariflik ve tavırlara sahip ve aynı zamanda da özgür, kimseye aldırmaz, toplumun kalıplarına sizin de dediğiniz gibi aykırı olan yönleri daha çok dikkat çekiyor lgbt-toplum tarafından, erkekse, tam tersi daha çok toplumun erkeklerden bir nevi talep ettiği rahat, umursamaz, hatta biraz kaba bir model çıkıyor ki, bunlar da kendi adıma, bir gey olarak benim kendimde görmek istediğim şeyler:)) Fatih Ürek`in de lgbt-ikon olamaması, bence, onun sırf bu "kaba" erkek modeline hiç uymamasıyla ilgilidir, yoksa kimse bir ünlü ismi severken, ona taparken "acaba bundan benim eşcinsel olduğum açığa çıkar mı?" diye pek düşünmüyor bence:)) George Michael, Elton John`u seven ve ikon olarak gören bir sürü insan var ki, geçen bir yerde Elton John`un erkekler arasında 1 numaralı lgbt-ikon seçildiğine rastladım bir yerlerde:-) Veya Madonna`nın bir lgbt-ikon olarak görüldüğü baya yaygın bir bilgi ve onu seven, posterlarını odasına asan birinin de gey olduğu şüphesi doğmayacak deyil:))

    YanıtlaSil